Agenda eveniment
9.00 – 9.30 – WELCOME COFFEE ŞI ÎNREGISTRAREA PARTICIPANŢILOR
9.30 – 9.40 – DESCHIDERE ŞI REMARCI INTRODUCTIVE
9.40 – 11.00 – Marile Reţele Comerciale – partener pentru România
– Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din Romania – AMRCR: profil, principii, agendă, misiune;
– Cartea Albă a Marilor Reţele Comerciale din România;
– AMRCR – comportament comercial corect în procesul de reducere a TVA;
– Libertatea consumatorului – principiu de bază al unei economii concurenţiale;
Membri panel
AMRCR: Dan ŞUCU – Preşedinte; Sorana GEORGIA – Vicepreşedinte; Antoniu RADU – Vicepreşedinte; Delia NICA – Director Executiv; Adrian MANOLACHE – Avocat
Victor PONTA – Prim-ministru
Eugen Orlando TEODOROVICI – Ministrul Finanţelor Publice
Daniel CONSTANTIN – Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale
Bogdan CHIRIŢOIU – Preşedintele Consiliului Concurenţei
Valeriu STERIU – Vicepreşedinte Comisia de agricultură – Camera Deputaţilor
Cristian SOCOL – Consilier onorific al primului-ministru pe probleme economice
Mihai GHEORGHE – Director al Direcţiei Preţuri, Institutul Naţional de Statistică
Christian VERSCHUEREN – Director General Eurocommerce
Moderator: Cristian DIMITRIU – Director Editorial MEDIAFAX
11.00 – 11.20 – Q&A
11.20 – 11.40 – Coffee break
11:40 – 13:10 – Reducerea risipei alimentare
– Programe desfăşurate de marii retaileri din România pentru reducerea risipei alimentare;
– Situaţia generală la nivel european în domeniul reducerii risipei alimentare;
– Propuneri AMRCR în vederea reducerii risipei alimentare pe plan naţional;
– Reducerea risipei alimentare şi siguranţa alimentară;
Membri panel
AMRCR: Florin CĂPĂŢÂNĂ – Vicepreşedinte
Viorel MORĂRESCU – Director General al Direcţiei Generale de Industrie Alimentară, Ministerul Agriculturii
Marius DUNCA – Preşedinte Autoritatea Naţională pentru Protectia Consumatorilor
Lenuţa ICHIM – Vicepreşedinte Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor
Alexandra CUCU – Director General, Institutul Naţional de Sănătate Publică
Oana MANOLESCU – iniţiator al proiectului de lege privind reducerea risipei alimentare
Christian VERSCHUEREN – Director General Eurocommerce
Bertrand SWIDERSKI – Director CSR Carrefour
Moderator: Cristian DIMITRIU – Director Editorial MEDIAFAX
13.10 – 13.25 – Q&A
13.25 – 13.30 – CONCLUZII
13.30 – NETWORKING LUNCH