Prezentare eveniment
CNAS şi Mediafax organizează pe 15-16 noiembrie Forumul Român de Sănătate, cel mai important eveniment dedicat sistemului sanitar din România.
Forumul are ca scop facilitarea discuţiilor dintre reprezentanţii tuturor părţilor implicate în sectorul de sănătate publică şi privată, pentru o mai bună înţelegere a problemelor şi necesităţilor, precum şi pentru dezvoltarea acestui segment de interes naţional.
Vor participa: reprezentanţi ai Guvernului Romaniei, CNAS, Colegiului Farmacistilor, Colegiului Medicilor, ai ARPIM, LOG şi APMGR, ai Administraţiei Spitalelor, clinicilor private, medici din sectorul de stat şi cel privat, farmacişti, top management din companiile producătoare şi distribuitoare de medicamente, furnizori de bunuri şi servicii, furnizori de echipamente şi tehnologii, precum şi reprezentanţi ai băncilor şi companiilor de consultanţă financiară.
Context:
Ministerul Sănătăţii doreşte introducerea asigurărilor private de sănătate, prin crearea unor case de asigurări particulare care să fie dirijate de CNAS, în plus, până la sfârşitul anului, va fi introdusă coplata formală, cea care presupune utilizarea cupoanelor pentru obţinerea serviciilor medicale.
Bugetul Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate (CNAS) a fost suplimentat de Guvern cu 150 milioane lei, iar alte 25 milioane lei au fost alocate pentru Programul naţional de sănătate derulat de către ministerul de resort.
Proiectul Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI) de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a fost finalist al galei Asociaţiei Internaţionale de Project Management (IPMA), care a avut loc în 11 octombrie 2011 la Brisbane, în Australia, cu ocazia celui de-al 25-lea Congres Mondial al IPMA.
Industria farmaceutică din România ar putea suferi o pierdere de 842 milioane de lei, ceea ce înseamnă o scădere a pieţei cu 30%, prin aplicarea noii taxe clawback, arată un studiu de impact realizat de Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM).
Conform unui studiu GFK doar 9% dintre farmacişti iau în considerare varianta de a deschide o farmacie online şi doar 20% se gândesc să se informeze mai mult referitor la ce presupune o astfel de investiţie.